Welke factoren zorgen er nou voor dat uw website/webshop hoger in de zoekmachines van Google scoort? Onze SEO-Specialist heeft 10 tips opgesteld waarmee u mogelijk een hogere score in de Google rankings kunt behalen.

1. Kies voor de juiste zoekwoorden gebaseerd op uw doelgroep
Het is natuurlijk belangrijk om te weten waarover de content van uw website gaat. Daarnaast is het ook erg belangrijk om te weten op welke zoekwoorden het meest worden gezocht in deze categorie. Als u bijvoorbeeld een dierenwinkel in Amsterdam hebt, dan kunt u ervoor kiezen om gevonden te worden op de zoektermen ‘dierenwinkel amsterdam’.
De Google Keyword Planner is een tool die u helpt met het zoeken van de juiste zoektermen. Met de Google Keyword Planner kunt u zoekwoord- en advertentiegroepideeën zoeken, historische statistieken opvragen, de potentiële prestaties van een zoekwoordenlijst bekijken en zelfs een nieuwe zoekwoordenlijst maken door verschillende zoekwoordenlijsten samen te voegen.

2. Zorg voor relevante content
Het is erg belangrijk dat de keywords terugkomen in de content van uw website. Verwerk uw keywords in de hele pagina zodat de zoekterm-dichtheid stijgt. Google hecht veel waarde aan keywords die terugkomen in de eerste 100 woorden, headings en titles. Let wel op dat de zoekterm-dichtheid niet te hoog word, want dan ziet Google uw webpagina als spam!
Google hecht veel waarde aan de inhoud van uw webpagina. Is het goed ingedeeld? Is de tekst relevant? En is het wel echt zelf geschreven?

3. Responsive websites scoren hoger in Google
Ongeveer 35% van alle bezoekers op onze website bekijkt onze website via een mobiele apparaat. Dat is meer dan 1/3de van alle bezoekers. Een mobielvriendelijke website zorgt dus niet alleen voor een hogere score in Google, maar ook voor meer bezoekers! Google geeft in de zoekresultaten weer of een website ‘voor mobiel’ is of niet.

4. Google hecht veel waarde aan snelle websites
Een website met een lange laadtijd is vervelend voor elke bezoeker. Zorg dat uw webpagina’s snel laden door uw website zodanig te optimaliseren. Probeer bijvoorbeeld uw afbeeldingen te comprimeren en optimaliseren voor Google.

5. Integreer Social Media
Social Media heeft steeds meer invloed op het internet, dat geld ook voor Google. Het linken van uw Social Media accounts met uw website heeft een positief effect op uw rankings binnen de zoekmachines van Google.

6. Externe links
Links naar uw website op relevante websites of websites met een goede reputatie zijn erg sterk in het bepalen van de Google Ranking Score. Heeft u kwalitatief goede en relevante content op uw website staan? Dan kunt u backlinks realiseren door middel van artikelmarketing. Neem bijvoorbeeld een blog: Is het interessant en deelbaar? Dan zult u al gauw merken dat u veel backlinks realiseert en veel feedback vanuit het social media ontvangt van geïnteresseerden!

7. Optimaliseer paginatitels en beschrijvingen
Schrijf uw paginatitels en beschrijvingen zodanig, dat de trefwoorden terugkeren in goed geformuleerde zinnen. Het is niet handig om de paginatitel en beschrijving te vullen met alleen uw gekozen trefwoorden, Google vind dit namelijk niet erg leuk. De title tag dient voor elke pagina uniek te zijn en mag niet meer dan 60 karakters bevatten. Zorg dat de description-tag aansprekend is voor de bezoekers en ook uniek is, deze mag 150 karakters bevatten.

8. Google+ Bedrijfspagina
Het is tegenwoordig ook erg belangrijk om u als bedrijf aan te melden bij Google+. Google geeft u hier de mogelijkheid om een bedrijfspagina aan te maken voor uw bedrijf/onderneming. Vervolgens kunt u uw adres laten valideren zodat u in de Google Maps verschijnt als bedrijf. Dit is natuurlijk goed om klanten aan te trekken, maar het is ook goed voor de vindbaarheid van uw website op het internet en uw score in de Google Rankings.

9. Sitemap indienen bij Google
De sitemap kunt u zien als een inhoudsopgave van uw website. Deze kunt u genereren in XML-formaat. Zoekmachines gebruiken sitemaps om websites te indexeren. In de Google Webmaster Tools kunt u uw sitemap indienen zodat Google het ook daadwerkelijk gaat indexeren. Dit verhoogt de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines en ook de score in de Google Rankings!

10. Blijf up-to-date!
Zorg dat er regelmatig nieuwe content verschijnt op uw website. Dit vind niet alleen Google leuk, maar ook uw eigen bezoekers. Een website die al jarenlang hetzelfde blijft zal langzaam dalen in de zoekmachines.

Wish2Web

Wij willen de manier waarop bedrijven online spreken, luisteren en delen verbeteren.

Vrijblijvende offerte

Een offerte is vrijblijvend, en u bent natuurlijk tot niets verplicht. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn horen wij graag wat uw wensen en doelen zijn zodat wij de offerte zo scherp mogelijk kunnen opstellen.

 

Gerelateerde blog berichten

Meer nieuwtjes & berichten